De Grote Kerk in Venray

De Grote Kerk in Venray

Op 25 juli 2021 (link) hebben wij, met dank aan Wim Peeters en Jan van Goch in de toren van de Grote Kerk van Venray een gateway geplaatst waarmee er extra dekking van ons netwerk in het centrum van Venray gerealiseerd is.

De kerktoren van de Grote Kerk van Venray is elk jaar van april t/m oktober te beklimmen onder begeleiding van de torengidsen van de  Stichting Carillon Venray.

Vanuit veiligheidsoverwegingen is er halverwege de beklimming een nooduitgang gecreëerd met een deur die toegang geeft tot de gewelven boven het schip van de Grote Kerk. Via deze route kunnen bij calamiteiten de bezoekers de kerktoren via de andere zijde van de kerk verlaten.

Deze nooddeur is tijdens de beklimmingen beveiligd met een stil alarm. Mochten bezoekers ondanks het verbod deze nooddeur alsnog openen, ontvangen de dienstdoende gidsen een stil alarm bij de ingang van de kerk. Zij kunnen op dat moment andere gidsen via de portofoon hierover informeren.

Met de draadloze Milesight EM300-MCS deurcontact sensor wordt bij het openen van de deur de Busylight geactiveerd en gaat deze Led lamp rood knipperen; het sein dat de nooddeur geopend is.