Nexelec rookmelders

Nexelec Rookmelders: De Ultieme Veiligheidsoplossing voor Jouw Huis

Onlangs kreeg ik de kans om vier gloednieuwe Nexelec Origin+ rookmelders, samen met een Remote, te testen en in gebruik te nemen. Deze innovatieve rookmelders zijn voorzien van de nieuwste technologieën en voldoen aan alle wettelijke vereisten, waaronder EN14604 en NF292 certificeringen. Met een gegarandeerde levensduur van 10 jaar en een ingebouwde (sealed) batterij, zijn ze volledig onderhoudsvrij.

Wat maakt deze rookmelders zo bijzonder? Allereerst maken ze gebruik van twee technologieën voor rookdetectie: photoelectric en optical smoke detection via diffuus licht (Tyndall-effect). Daarnaast zijn ze uitgerust met geavanceerde sensoren voor temperatuur- en luchtvochtigheidsmetingen, die zijn gekalibreerd in een gerenommeerd meteorologisch instituut. Wil je meer technische details? Je kunt de volledige productbeschrijving hier vinden.

Een van de unieke kenmerken van deze rookmelders is de mogelijkheid om via een lokaal mesh LoRaWAN netwerk verbinding te maken met zowel de sensoren als de Remote. In geval van een alarm op één melder worden automatisch alle andere melders geactiveerd, voor een snellere en betere alarmering. Met de Remote kun je niet alleen het alarm op alle melders dempen, maar ook een test-alarm activeren.

Bovendien zijn deze rookmelders aangesloten op het community netwerk van www.thethingsnetwork.org, waardoor de data wordt doorgestuurd naar www.datacake.co.

Laten we eens kijken naar de hoogtepunten:
✅ Rookdetectie
✅ Temperatuurmeting
✅ Luchtvochtigheidsmeting
✅ 10 jaar levensduur van de batterij
✅ Anti-diefstaldetectie
✅ Interconnectie met maximaal 25 andere melders
✅ Afstandsbediening voor testen en uitschakelen
✅ 85 dB alarm
✅ EN4604 en NF292 certificeringen

Met Nexelec rookmelders ben je verzekerd van maximale veiligheid en gemoedsrust voor jou en je gezin. Kies voor gecertificeerde kwaliteit en geavanceerde technologie om je huis te beschermen tegen brandgevaar.